Stichting         
 
Setter Rescue Netherlands

Passie voor het helpen van Setters

Passie voor het helpen van Setters

Opgegroeid tussen de Setters, kan het niet anders dat het hondenras SETTER een belangrijke rol zou gaan spelen in mijn leven, de vraag was alleen; wanneer?

 

Als klein jongetje zal ik al tussen de nestjes met puppy’s, ons hele gezin was in de ban van het prachtige Setter-ras, zo ben ik dan ook opgegroeid tussen 3 Ierse Setters en 1 Gordon Setter, als kind prachtig, want je hebt altijd speelmaatjes om je heen! Later ook als volwassene,
ze bieden grote steun die je af en toe wel gebruiken kan. Na een lange, hondenloze, periode kwam er bijna 9 jaar geleden de eerste mini Setter in ons leven: een Black & Amptan Engelse Cocker Spaniel, helaas nog geen Setter, want daar hadden we nog niet genoeg tijd voor.

 

Zoals het in het leven wel eens anders gaat dan gepland, was dat ook in ons geval van toepassing: meer vrije tijd kwam er door wat minder  prettige gebeurtenissen, wat als bijkomend voordeel had, dat er eindelijk een Setter in huis kwam, weliswaar niet uit een kennel, maar een prachtige Rescue-Setter uit Griekenland, vanaf dat moment is mijn passie, om alle soorten Setters te helpen, geboren.

 

1 jaar geleden kwam er nog een Gordon setter in huis; een bijna 6 jarig teefje uit een gerenommeerde kennel, maar dan als herplaatsing. Vanaf toen ben ik me wat actiever gaan bezig houden in de Setter-wereld en ben gestart met de groep Setter-Lovers, welke ik
met 2 medebeheerders samen run. Inmiddels hebben we ongeveer 1000 leden! De Setter-Loversdag werd in 2019 georganiseerd in Hoenderloo, waar meer dan 70 setters aan deel genomen hebben. Een prachtige dag die vroeg om een herhaling, welke ongetwijfeld weer georganiseerd  wordt wanneer de huidige Coronamaatregelen dit toelaten. Zo'n 1750 euro werd opgehaald waar we dan weer noodlijdende setters mee konden helpen: een prachtig resultaat! 

 

Vanuit deze donaties, ben ik eerst gestart met de groep Setter-Lovers Rescuehelp, om het Rescue-gedeelte voor een stukje te splitsen en, met het oog op de toekomst, dit professioneler aan gaan te pakken. Deze toekomst was aangebroken, en Setter Rescue Netherlands is nu een feit.
Met deze stichting doe ik aan bemiddeling en adopties van Setters in nood, zoals Setters uit het asiel of Setters uit het buitenland, wereldwijd, maar ook het herplaatsen van Setters die, door omstandigheden, hun huisje moeten verlaten.
Door middel van vragenformulieren en huisbezoeken tracht ik de allerbeste match te vinden tussen Setter en adoptiegezin, tevens blijf ik tot het eind van dagen in contact met adoptiegezinnen via nacontroles/ foto' s/ video' s en telefonisch-/mailcontact, zodat als er tussentijds problemen zouden zijn, ik in kan springen voor hulp of externe hulp kan inschakelen, want het ergste wat er bestaat is het herplaatsen van een Rescue-Setter, dat is iets wat absoluut voorkomen moet worden.

 

 Adoptiegezinnen uit geheel Nederland en België mogen aanvragen doen om een Setter te adopteren


Ik zou het fijn vinden als jullie mijn pagina willen liken en/of promoten, delen met jullie vrienden zou zeer fijn zijn, hoe groter het bereik, hoe groter de kans op een goede match met iemand waarvan het hartje harder gaat kloppen bij het zien van een Setter gedeeld op
mijn pagina.

 


Bedankt voor het lezen en lieve groetjes van een Setter-liefhebber.

Alex Voncken


 ONS TEAM

Wij staan altijd klaar om u met raad en daad te ondersteunen.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram